Dbodhi

Crafters of origin

Handgemaakt met bezieling op Java: De natuur staat centraal bij het merk Dbodhi. Het merk zoekt bij het ontwerpen van meubels naar het beste balans tussen cultuur en natuur met als gevolg een prachtige collectie aan meubels. Kortom, meubels met een verhaal.

Eettafel Artisan

Vanaf: 1.099,00

Kruk Berri

169,00

Barkruk Berri

249,00

Bartafel Berri

959,00

Divider Knut

Vanaf: 199,00
Caterpillar Kruk

Caterpillar Kruk

199,00

Bijzettafel/Krukje Knut

Vanaf: 175,00

Salontafel/Bijzettafel Knut

Vanaf: 359,00

Bankje Artisan

Vanaf: 389,00

Hanglamp Horn

Vanaf: 115,00

Hanglamp Drum

Vanaf: 249,00

Wandkast Coco

1.799,00

Kast Outline

2.299,00

Stoel Beetle

429,00

Tv dressoir Outline

1.599,00

Kast Outline

1.699,00

Roomdivider Coco

399,00

“As true crafters of origin we look for the best possible harmony between culture and nature.”

Over dbodhi

dBodhi is een echt familiebedrijf opgericht in 2007 met als missie om van oude materialen nieuwe  doorleefde kwaliteitsmeubelen te ontwerpen. dBodhi is afgeleid van de Bodhiboom. Dit is een heilige boom waaronder Boeddha  ‘bewustwording bereikte’ (=bodhi). dBodhi wordt ook wel designboom genoemd. Ambacht is belangrijk. Elk meubel wordt aan de hand van oude kennis en Javaanse traditie en ambacht gemaakt op de traditionele wijze.

Alle dBodhi meubels zijn gemaakt in Indonesië: in hun eigen studio op Java, of in kleinschalige ateliers waar zij mee samenwerken. dBodhi heeft alle meubelen met dezelfde filosofie ontworpen: de kunst van het vakmanschap als middel gebruiken om een eerbetoon aan de natuur te brengen. Ze maken gebruik van gerecyclede en organische materialen en volgen eeuwenoude technieken en Javaanse tradities om zo duurzame, en kwalitatief hoogwaardige meubels te maken. Meubels met een verhaal.

Reclaimed teak

Het teruggewonnen teakhout wat dBodhi veel gebruikt is afkomstig van eeuwenoude huizen uit afgelegen dorpen in Oost-Java. Het teakhout komt uit een regio die bekend is om haar hoogwaardige teak, en komt van bomen van meer dan 60 jaar oud. Door een levendige geschiedenis en leeftijd, zit het rustieke hout vol karakter. Met haar unieke texturen is ons teakhout duidelijk te onderscheiden van net gezaagd hout. Door hergebruik brengt dit teakhout niet alleen historie en karakter in je huis, maar is het ook nog eens goed voor het milieu.

Merken bij het Kabinet

Bij het Kabinet kan je terecht voor een onderscheidend assortiment. Naast Jess Design vind je ook andere gave merken, zoals HKliving en VT Wonen. Maar ook voor minder grote merken, zoals BePureHome, Zuiver en onze eigen merk ‘New Routz’. Ook voor verlichting en accessoires kan je bij ons terecht voor merken als Zusss en It’s About RoMi. Kom langs in onze woonwinkel en laat je inspireren door ons unieke assortiment en deskundige medewerkers.