duurzaam WONEN

Wij geloven in meubels met een lange levensduur. Met tijdloze kwaliteit waarborg je dat meubels generaties lang mee kunnen. Het kabinet gelooft dat pure ambacht zich altijd vertaalt in duurzaamheid, van ontwerp tot productie. Het gebruik van duurzame materialen zoals eikenhout, mangohout, gerecycled teakhout en ecostoffen in combinatie met milieubesparende productieprocessen, dragen bij aan duurzame woonoplossingen. Wij streven als organisatie ernaar om onze ecologische voetafdruk zoveel mogelijk te beperken.

TIJDLOZE KWALITEIT

De kwaliteit van onze collecties, van kasten, tafels tot banken hebben wij hoog in het vaandel staan. We vinden dat je lang moet kunnen genieten van je meubels. We stellen dan ook hoge eisen aan de totstandkoming van onze collectie.

EIGEN COLLECTIE

Het kabinet ontwerpt ook zelf meubels. Deze meubels zijn kwalitatief hoogwaardig en gemaakt van duurzame materialen. Ook tijdens de productie wordt rekening gehouden met milieubelastende aspecten zoals de samenstelling van verf en lak; deze zijn bijvoorbeeld watergedragen. 

DUURZAME MATERIALEN

In onze woonwinkel vind je heel veel meubels die vervaardigd zijn van duurzame materialen, zoals mangohout, eikenhout, keramiek en ecostof. Deze materialen zijn stuk voor stuk duurzaam en milieuvriendelijk.

DUURZAME MATERIALEN
KERAMIEK

Wist je dat keramiek zowel een milieuvriendelijk als een duurzaam materiaal is? Het wordt namelijk geproduceerd van hergebruikte natuurlijke materialen, zoals zand, klei, veldspaat en natuurlijke kleurpigmenten. Daardoor kan een keramieken werkblad je ecologische voetafdruk verkleinen.

MATERIALEN_0003_Laag 1
MANGOHOUT

Mangohout is een bijproduct van de fruitteelt. Dat wil zeggen, de bomen worden geplant voor het fruit, niet voor het hout. Dit maakt mangohout zo duurzaam en milieuvriendelijk. 15 jaar na het planten van de boom is hij volgroeid, en klaar om gekapt te worden. Na het kappen, worden er direct nieuwe bomen geplant.

MATERIALEN_0001_Laag 3
EIKENHOUT

Eikenhout is heel duurzaam, omdat deze houtsoort beter is bestand tegen vocht. Hierdoor gaat eikenhout zeker 20 tot 25 jaar mee. Het is daardoor een voordelig alternatief voor hardhout. 

MATERIALEN_0002_Laag 2
ECOSTOFFEN

Je kunt ook kiezen voor stoffen voor je zitbank of fauteuil die 100% gerecycled zijn, zoals een ecostof die gemaakt is van de plastic korrels van ingezamelde, gebruikte PET-flessen.

MATERIALEN_0000_Laag 4
MATERIALEN_0003_Laag 1
MATERIALEN_0001_Laag 3
MATERIALEN_0002_Laag 2
MATERIALEN_0000_Laag 4